Sinds 2000 werk ik zelfstandig als illustrator/vormgever/fotograaf.


Hoeveel illustraties ik tot nu toe gemaakt heb weet ik niet precies, maar dat moeten er echt heel veel zijn.

Inmiddels heb ik meer dan 175 boeken voorzien van illustraties. Varierend van lesboeken voor speciaal onderwijs tot prentenboeken.

Voor een methode voor kinderen met ernstige dyslexie heb ik ruim 3000 illustraties gemaakt.

Deze opdracht was mij op het lijf geschreven: abstracte woorden vertalen naar beeld.

In het jaar 1999 bedacht ik het karakter ‘Opa Knoest’.

Van deze lieve opa zijn vele titels verschenen in binnen- en buitenland, waarvan meer dan 150.000 boeken  zijn verkocht.

Krijg ik een blanco vel papier voor mijn neus, dan ontstaat er een kleurrijke wereld waarin karakters tot leven komen. Dat vind ik het mooiste van illustreren.


In 2012 ben ik getrouwd met Leontine Gaasenbeek. Zij is ook illustrator/vormgever. Ons gezamenlijk werk is te zien op www.deboerillustraties.nl


HOMEMichel_de_Boer_homepage.htmlMichel_de_Boer_homepage.htmlshapeimage_1_link_0

Dit is wat anderen over mij en mijn werk zeggen:


Met een groot project als ons nieuwe dyslexiebehandelprogamma EBOS hebben we in Michel een illustrator gevonden die in staat is om met een kwinkslag de essentie van een woord met scherpe lijnen en vrolijke kleuren vast te leggen. De knipogen die in de illustraties besloten liggen, zorgen voor een glimlach om de mond, niet alleen bij de kinderen die de behandeling krijgen, maar ook bij de behandelaren. Welke illustraties favoriet zijn, wisselt elke week omdat er geen keus te maken is uit de stapel kwaliteit die we van

Michel hebben mogen ontvangen.

Snelle service, openstaan voor feed-forward, samen zoekend naar de beste tekening zijn de kenmerken van Michel.

Anneke Korn, Leestalent


Ondanks de krappe doorlooptijden die we als opdrachtgever konden bieden werden de illustraties door Michel altijd op tijd aangeleverd. De illustraties voldeden altijd precies aan de omschrijving en zelden was er een correctieronde nodig.

Met Michel is het ontzettend prettig werken en ik kan hem van harte aanbevelen.

Cindy Heijkoop, Beeldredacteur ThiemeMeulenhoff